Аніматори хочуть в УПА – Український портал аніматорів

Ось ми і зустрілися! Вітання аніматорів з Києва, Одеси та Донецька у Львові було щирим. Особливою радістю зустрічі на фестивалі «Каверза» поділилися київські аніматори, що за два роки змогли побачитися тільки за межами столиці: режисер студії-продакшн «Фільм-плюс» Сергій Міндлін та режисер анімаційного кіно Дмитро Лісенбарт.
Вперше побачилися гості фестивалю із студії «Тунгуру» (Донецьк), яку представив креатив-редактор Володимир Ликов, Одеської студії мультиплікації: директор, режисер Євген Бугайов, Юрій Гриневич – головний художник, Сніжана Бужениця – художник-постановник, Олег Гей – головний аніматор.
В Україні варто створити Портал українських аніматорів – УПА. Вчора, 14 грудня, на круглому столі першого Фестивалю карикатури та анімації «Каверза» таку ідею підтримали усі гості. «Портал необхідний, бо багато людей не знають, що можна створювати в Україні. У нас відсутня реклама анімації», - зазначив Дмитро Лісенбарт.
За словами Сергія Міндліна, до порталу варто би було внести усі студії, що займаються анімацією. І також визначати ціни на продукцію.
«Портал українських аніматорів дасть можливість рекламувати свої роботи на новому рівні, більш високому. А завдяки оптимізації порталу студії зможуть виходити на ринок української анімації, формувати його на засадах здорової конкуренції», – розповів у коментарі директор «Студії Гарбуз» Назар Рубашний.
Львівських аніматорів на фестивалі представляють флеш-аніматор Любомир Бегай, Андрій Грималюк, Сергій Гармаш – режисер-постановник та керівник відділу дизайну студії «АРТ-відео».
Оксана Ничипорук


Немає коментарів: